Samenvatting van opleiding Toegepaste Bierkennis Niveau 2:

Diepgaand begrip van biertypen en hun gastronomische toepassing. Gedegen inzicht in de factoren die een biertype bepalen: granen, hopgebruik, kruiden, vruchten en andere toevoegingen, gistingsmethode, lagering. Uitgebreide vaardigheden inzake proeven en beschrijven van bieren. Opstellen van een bierkaart en goede bierverzorging. Bedoeld voor hen die een uitgebreide kennis van het product bier willen hebben om zich te onderscheiden in de horeca of in de groot- of detailhandel. Ook geschikt voor degenen die een serieuze interesse in bier hebben.
De opleiding bestaat uit 12 lessen met als rode draad: "De raakpunten met de receptuur van het bier dat jij als cursist gaat brouwen"

  • Dagdeel 1:  Smaakafwijkingen en veroudering
  • Dagdeel 2: Water, granen en mout
  • Dagdeel 3: Hop, kruiden en vruchten
  • Dagdeel 4: Bier aan tafel / bier in de keuken
  • Dagdeel 5:Trends
  • Dagdeel 6:Schenken, gastbenadering en proefnotities
  • Dagdeel 7:Gisten
  • Dagdeel 8:Brouwen StiBON bier LET OP: deze les duurt gehele dag
  • Dagdeel 9:Bierlanden
  • Dagdeel 10:Bierassortiment
  • Dagdeel 11:Proeverijen
  • Dagdeel 12:Biercocktails en Epiloog