Wat kost het?

Niveau 1

De kosten voor de StiBON opleiding Niveau 1 bedragen € 495,- ex BTW (€ 598,95 incl. BTW). Dit bedrag is inclusief een map met daarin het benodigde studiemateriaal, proeverijen en het examen.
Het lesmateriaal wordt tijdens de eerste les uitgereikt.

Wie vijf lesavonden heeft gevolgd en niet voor het examen slaagt krijgt een certificaat als bewijs van deelname. Het afleggen van het examen is niet verplicht, maar het met succes afleggen ervan is wel een voorwaarde om door te mogen gaan naar Niveau 2. Iedere deelnemer moet zich apart aanmelden voor het examen. Wie het examen niet haalt krijgt de mogelijkheid tot een herkansing. De kosten hiervoor bedragen € 60,- ex. BTW (€ 72.60 incl. BTW).

Voor wie al een grondige basiskennis van bier heeft en meteen wil ‘instromen’ op Niveau 2 bestaat de mogelijkheid om het examen Niveau 1 af te leggen. De examenkosten zijn in dat geval €175,- ex BTW (€ 211,75 incl. BTW). Let wel, het examen moet niet onderschat worden. De drempel om toegelaten te worden tot Niveau 2 is hoog en de examenstof dus pittig.

Niveau 2

De kosten voor de opleiding Toegepaste bierkennis voor het leerjaar 2019 bedragen € 1094,50 ex. BTW (€ 1.324,35 incl. BTW)
Dit bedrag is inclusief studiemateriaal, het brouwen van een eigen bier en proeverijen en de examen kosten.