Meer dan honderd nieuwe bierambassadeurs

Category: stibon nieuws,

Meer dan honderd nieuwe bierambassadeurs

Nederland telt sinds vandaag ruim 120 nieuwe gediplomeerde bierambassadeurs. “De toegenomen aandacht voor verschillende biersoorten leidt tot een honger naar kennis”, aldus Marco Lauret, voorzitter van de Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON). In de afgelopen jaren hebben in totaal 450 mensen het fel begeerde papiertje van de  Stichting Bieropleidingen Nederland behaald. In de afgelopen jaren heeft StiBON zicht ontwikkeld tot de meest gerespecteerde bieropleiding in Nederland met deelnemers uit horeca, grote en kleine brouwerijen, retail en bierliefhebbers.

Dit voorjaar zijn opleidingen gestart in Breda, Amsterdam, Zwolle en Haarlem. Op 16 februari start voor het eerst een opleiding in Eindhoven. Naast Breda is dit nu de tweede opleidingsmogelijkheid in Brabant. Later dit jaar volgt nog een opleidingsmogelijkheid in Gulpen.

De opleiding op niveau 1 leidt geïnteresseerden in zes avonden op tot ‘bierambassadeur’. Tijdens de opleiding Algemene Bierkennis leren deelnemers de belangrijkste biertypen proeven en beschrijven. Vanzelfsprekend komen de invloed van grondstoffen als granen, hop en kruiden aan bod. In een brouwerij leert men meer over het brouwproces en de magie van de vergisting. Daarnaast komt de geschiedenis van onze volksdrank aan bod, alsmede de belangrijkste wetgeving. De opleiding sluit af met een les over bier- en spijscombinaties. De opleiding is bedoeld voor hen die een goede basiskennis van het product bier nodig hebben in de horeca of in de groot- en detailhandel. De opleiding is ook geschikt voor hen die een hobbymatige interesse in bier hebben. StiBON voorziet in een algemene lesprogramma, onafhankelijk van brouwerijen of leveranciers. Aanmelden voor de opleiding kan via de website www.stibon.nl.

Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON) is opgericht in 2009 om de kennis over bier en alles wat daarmee samenhangt over te brengen aan iedereen die beroepshalve of als liefhebber in bier is geïnteresseerd. Inmiddels is StiBON uitgegroeid tot de toonaangevende bieropleider van Nederland.