StiBON is een onafhankelijke opleiding voor iedereen die meer wil weten over bier. Waar wordt bier van gemaakt? Hoe wordt het gebrouwen? Welke biertypes zijn er? Wat betekent boven- en ondergisting? Hoe kan ik bier en spijs combineren? Dit zijn vragen die beantwoord worden tijdens de StiBON opleiding.

StiBON startte in 2009 met de opleiding Bierambassadeur (niveau 1). Nu, bijna zeven jaar later, zijn daar de niveaus 2 (Meester Bierambassadeur) en 3 (International Diplom Biersommelier) aan toegevoegd. Er zijn opleidingsplaatsen door heel Nederland waaronder Amsterdam, Breda, Gulpen, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Eindhoven en Zwolle.

Al achthonderd deelnemers mogen zich inmiddels met trots ‘Bierambassadeur’ noemen. Daarnaast zijn er meer dan honderd ‘biersommeliers’, zoals de afgestudeerden van Niveau 3 zich mogen noemen.

De StiBON opleiding  is er voor iedereen die meer wil weten over bier. Van horecaondernemers en hun personeel tot slijters en particulieren die hobbymatig in bier geïnteresseerd zijn. StiBON is opgezet zonder steun van de grote brouwerijen. En dus onafhankelijk. De opleidingen worden verzorgd door StiBON Bieropleidingen BV naar de eisen van Stichting Bieropleidingen Nederland [StiBON]

3 quotes van cursisten
Peter Rouwen, Brouwerij Noordt: "StiBON is een must voor iedere vakman
Coenraad van Bommel, De Haas in Elburg: ‘Meer bierkennis betekent dat je steviger in je schoenen staat zodra een gast je vragen stelt.
Hanneke van het Ende, Mitra Elburg: ‘Als cursisten leer je ook van elkaar.’
Henri Reuchlin, mede-oprichter StiBON: 'StiBON laat de mensen kennismaken met wat Nederland op biergebied te bieden heeft.'